Grondeigenaar

Lees hier meer over het proces.

Grondeigenaar
We maken kennis op locatie en bespreken de mogelijkheden. Wanneer het verhaal je bevalt maken we nadere afspraken zodat Microwoning.com voor je aan de slag kan.
Gemeente
Microwoning dient de aanvraag officieel in bij de gemeente en gaat in gesprek met ambtenaren en wethouder.
Microwoning
Wanneer de gemeente akkoord geeft sluiten we een overeenkomst. Wij maken je grond klaar voor de komst van de prefab gebouwde microwoning. Jij blijft eigenaar van de grond, wij blijven eigenaar van de woning.
Huurder
Tot slot zoekt Microwoning naar een geschikte huurder. De eindselectie doen we samen met jou.

Wat levert het mij op?

1 microwoning: €375 per woning, per maand
2 microwoningen: €300 per woning, per maand
3 t/m 11 microwoningen: €240 per woning, per maand
12 of meer microwoningen: €190 per woning, per maand

FAQ

Moet ik als Grondeigenaar eventuele kosten betalen?

Microwoning betaalt alles. Zo stellen we zoveel mogelijk Nederlanders in staat hun steentje bij te dragen aan de woningnood. Makkelijk toch?

Waarover kan ik als grondeigenaar meebeslissen?

Goeie vraag. Wij doen er alles aan om de vergunning voor elkaar te krijgen. Uiteraard betrekken we je graag bij het selecteren van de juiste huurder. Iemand aandragen is overigens prima.

Werkt mijn gemeente al mee?

Microwoningen op eigen grond is een vrij nieuw concept dat nog enige uitleg behoeft richting gemeenten. Doen we graag. Meld je aan en we gaan ermee aan de slag in jouw gemeente!

Hoe lang blijven de microwoningen staan?

Dit is in eerste instantie aan de gemeente, maar wij vragen de vergunning aan voor een pilot van maximaal tien jaar. Indien de pilot bevalt willen we deze graag omzetten naar permanent.

Wie blijft eigenaar van de microwoning?

De woning blijft eigendom van Microwoning. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor de huurder en onderhoud an het huisje. De grond blijft van jou.

Heb je nog vragen?

Laat het weten.