Verhuurder

Lees hier meer over het volledige proces.

Verhuurder
We maken kennis op locatie en bespreken de mogelijkheden. Wanneer het verhaal je bevalt maken we per e-mail afspraken zodat Microwoning.com voor je aan de slag kan.
Gemeente
Microwoning.com dient de aanvraag officieel in bij de gemeente en gaat in gesprek met ambtenaren en wethouder.
Microwoning
Wanneer de gemeente een go geeft sluiten we een overeenkomst. Wij maken je grond klaar voor de komst van de prefab gebouwde microwoning.
Huurder
Tot slot zoekt Microwoning.com naar een geschikte huurder. Samen met jou doen we de eindselectie.

"Wat levert het mij op?"

Verhuurders ontvangen een maandelijkse compensatie:
‍1 microwoning: 50% van de
2 microwoningen: 40% van de huur
3 t/m 10 microwoningen: €240 per woning, per maand
11 of meer microwoningen: €190 per woning, per maand

Bovengenoemde compensatie is exclusief de kosten voor het bouwrijp maken van je grond. Die financieren wij ook en verrekenen dat deels met jouw eerste periode aan compensatie.

FAQ

Moet ik als Verhuurder eventuele kosten betalen?

Microwoning betaalt alles, in ruil voor een deel van de huuropbrengsten. Makkelijk toch? Zo stellen we zoveel mogelijk Nederlanders in staat hun steentje bij te dragen aan de woningnood.

Kan ik meebeslissen over een aantal zaken?

Goeie vraag. Wij doen er alles aan om de vergunning voor elkaar te krijgen. Extra voorwaarden helpen daarbij niet. Uiteraard betrekken we je graag bij het selecteren van de juiste huurder. Iemand aandragen is overigens prima.

Werkt mijn gemeente al mee?

'Microwoningen op eigen grond' is een vrij nieuw concept dat nog enige uitleg behoeft richting gemeenten. Doen we graag. Meld je aan en we gaan ermee aan de slag in jullie gemeente!

Hoe lang blijven de microwoningen staan?

Dit is in eerste instantie aan de gemeente, maar wij vragen de vergunning aan voor een pilot van maximaal tien jaar. Indien de pilot bevalt willen we deze graag omzetten naar permanent.

Heb je nog vragen?

Laat het weten.