FAQ

Verhuurders

Moet ik als Grondeigenaar eventuele kosten betalen?

Microwoning betaalt alles, in ruil voor een deel van de huuropbrengsten. Makkelijk toch? Zo stellen we zoveel mogelijk Nederlanders in staat hun steentje bij te dragen aan de woningnood.

Kan ik meebeslissen over een aantal zaken?

Goeie vraag. Wij doen er alles aan om de vergunning voor elkaar te krijgen. Extra voorwaarden helpen daarbij niet. Uiteraard betrekken we je graag bij het selecteren van de juiste huurder.

Werkt mijn gemeente al mee?

Microwoningen op eigen grond is een vrij nieuw concept dat nog enige uitleg behoeft richting gemeenten. Doen we graag. Meld je aan en we gaan ermee aan de slag in jullie gemeente!

Hoe lang blijven de microwoningen staan?

Dit is in eerste instantie aan de gemeente, maar wij vragen de vergunning aan voor een pilot van maximaal tien jaar. Indien de pilot bevalt willen we deze graag omzetten naar permanent.

Gemeenten

Worden de woningen aangevraagd als zelfstandig of onzelfstandig?

Vrijwel altijd vragen wij deze aan als zelfstandige woningen, dus met eigen adres, nutsvoorzieningen en eventuele huursubsidie.

Gaan jullie ook in gesprek met provincie?

Als dat gewenst is! Wij doen er alles aan om de aanvraag in kwestie te realiseren.

Voor welke doelgroep is dit geschikt?

In overleg met de gemeente kunnen we specifieke doelgroepen voorkeur geven. Wij zien dat vooral mensen in de leeftijdsgroepen 20 - 30 en 50+ zich aanmelden voor onze microwoningen.

Heb je nog vragen?

Laat het weten.

Inschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.