Anderen helpen met grond die je niet gebruikt.

Wie ben jij?

Wat levert het jou op?

Laat ons alles regelen en financieren.

Wat levert het jou op?

Wordt eigenaar van de microwoningen en bepaal zelf.

Particulier

Een extra zakcentje

Wat levert het jou op wanneer Microwoning financiering regelt?

1 microwoning: €375 per maand
2 microwoningen: €300 per woning, per maand
3 t/m 11 microwoningen: €240 p/w, per maand
12+ microwoningen: zie kader hiernaast

Ontwikkelaar

Doe het zelf

Een goede investering.
Neem contact op en we gaan graag in gesprek.

Proces
Wanneer je een stuk tuin, los kavel of andere grond over heb, plaatsen wij hier graag één of meerdere microwoningen op. Het gehele proces regelen en financieren wij.
Grondeigenaar
Na onze positieve beoordeling, nemen we contact op met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken. Vrijblijvend. De grondeigenaar blijft anoniem.
Gemeente
Steeds meer gemeenten staan positief tegenover microwoningen op eigen grond. Jouw concrete aanmelding kan de lokale ambtenaren het zetje geven dat nodig is voor het juiste beleid.
Wanneer de gemeente akkoord gaat, sluiten we een overeenkomst.
Overeenkomst
In deze overeenkomst spreken we af wat er moet gebeuren, zodat je grond helemaal klaar is voor de komst van de microwoningen. Jij blijft overigens altijd eigenaar van de grond. Wij blijven eigenaar van de woning.
Na ondertekening van deze overeenkomst gaan we direct door naar de vergunningsaanvraag.
Vergunning
In overleg met jou en de gemeente, stelt ons team vast hoeveel woningen er geplaatst kunnen worden, welke afmetingen en hoe deze worden gepositioneerd.
Buurt
Belangrijk om directe buurtbewoners te betrekken bij de plannen. Graag praten we hen bij over de voorgenomen plannen. Dit doen we het liefst samen met jou.
Ontwikkeling
Na de vergunningsverlening gaan we aan de slag. Water, elektra en riolering trekken we zoveel mogelijk daar vanuit de hoofdwoning.
Oplevering
Een korte tijd na het verstrekken van de vergunning wordt de microwoning geplaatst met een hijskraan. Een heel spektakel!
Huurder
We zoeken samen naar een geschikte huurder.
Het huurcontract sluiten wij af. Wij zijn ook verantwoordelijk indien de huurder zich onverhoopt misdraagt. Ook het onderhoud aan de microwoningen verzorgen wij.

FAQ

Moet ik als Grondeigenaar eventuele kosten betalen?

Microwoning betaalt alles. Zo stellen we zoveel mogelijk Nederlanders in staat hun steentje bij te dragen aan de woningnood. Makkelijk toch?

Waarover kan ik als grondeigenaar meebeslissen?

Goeie vraag. Wij doen er alles aan om de vergunning voor elkaar te krijgen. Uiteraard betrekken we je graag bij het selecteren van de juiste huurder. Iemand aandragen is overigens prima.

Werkt mijn gemeente al mee?

Microwoningen op eigen grond is een vrij nieuw concept dat nog enige uitleg behoeft richting gemeenten. Doen we graag. Meld je aan en we gaan ermee aan de slag in jouw gemeente!

Hoe lang blijven de microwoningen staan?

Dit is in eerste instantie aan de gemeente, maar wij vragen de vergunning aan voor een pilot van maximaal tien jaar. Indien de pilot bevalt willen we deze graag omzetten naar permanent.

Wie blijft eigenaar van de microwoning?

De woning blijft eigendom van Microwoning. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor de huurder en onderhoud an het huisje. De grond blijft van jou.

Meer weten?

Vul dit formulier in en we gaan graag in gesprek.

Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen:

Dank u! Uw inzending is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Please try again.